Een goed klasklimaat
Wat is een goed klasklimaat voor jou? Hoe is dit helpend om beter te kunnen leren? Hoe zorg je hiervoor als leerkracht?

Mijn kijk op zelfvertrouwen... we worden allemaal geboren met een hoeveelheid zelfvertrouwen. In de loop der jaren krijgt dit 'deuken' en krijgen we een andere kijk op wie we zijn en wat we 'zouden' moeten doen. Lees gerust verder als dit je prikkelt.

Tijdens de workshops Schatgraven voor mama's krijg ik regelmatig de vraag: 'Ze liggen zo vaak lang wakker, hun hoofdje vol met gedachten. Hoe kan ik helpen om hen sneller in slaap te doen vallen? Lees gerust verder voor 3 waardevolle tips.

Onze leerlingen hebben recht op 1400 minuten leertijd per week. Hoeveel van deze tijd staan ze in de gang hun jas op te hangen of staan ze te dralen om weer binnen te komen? Jammer vond ik, dat er zoveel van deze lestijd ging aan het dralen in de gang. Dus ik zocht ... en vond een oplossing. Lees gerust verder.

Vaak krijg ik de vraag: 'Waarom een kikker in je logo?' In het kort: * Hij herinnert me aan een heel fijn schooljaar waarin ik héél véél leerde. * Een kikker maakt een hele transformatie door tijdens zijn leven. * Een kikker springt van blad naar blad en bekijkt alles langs verschillende kanten. * Als krachtdier zegt hij dat je even rustig mag afwachten voor je een sprong waagt, je hebt alles al in je dus voel en ga dan...

Laad jij je batterijen in de klas weer op?
Laad jij je batterijen in je klas ook weer op? Wil je graag positief de dag doorkomen zonder de hele tijd agent te moeten spelen? Wil je zeggen wat er goed gaat in plaats van zeuren over wat anders kan? Merk je dat je na verloop van tijd toch weer in dezelfde valkuilen (zeuren, vingertje, ...) trapt en wil je dit graag anders? Sluit aan bij een GlunderGroeiGroep. Ik leer je tips en tricks, direct toepasbaar, niet moeilijk en door een maandelijkse reminder valkuil-proof! Voor info, mail me!

Ik las daarstraks een berichtje van een mama op facebook. Ze maakt zich ongerust want dochterlief had last gehad van faalangst tijdens een examen en het tweede deel van dat examen liep (natuurlijk) niet meer zo goed. Ook voor de nog op handen zijnde examens wordt gevreesd. Heel begrijpelijk en ... jammer genoeg zijn ze niet alleen. Niet alleen déze mama maakt zich ongerust en niet alleen déze jongedame heeft er last van. Telkens opnieuw lees ik de vraag ‘Wat kunnen we doen?’ Op de website...