Mijn kijk op zelfvertrouwen... we worden allemaal geboren met een hoeveelheid zelfvertrouwen. In de loop der jaren krijgt dit 'deuken' en krijgen we een andere kijk op wie we zijn en wat we 'zouden' moeten doen. Lees gerust verder als dit je prikkelt.

Tijdens de workshops Schatgraven voor mama's krijg ik regelmatig de vraag: 'Ze liggen zo vaak lang wakker, hun hoofdje vol met gedachten. Hoe kan ik helpen om hen sneller in slaap te doen vallen? Lees gerust verder voor 3 waardevolle tips.

Onze leerlingen hebben recht op 1400 minuten leertijd per week. Hoeveel van deze tijd staan ze in de gang hun jas op te hangen of staan ze te dralen om weer binnen te komen? Jammer vond ik, dat er zoveel van deze lestijd ging aan het dralen in de gang. Dus ik zocht ... en vond een oplossing. Lees gerust verder.

Vaak krijg ik de vraag: 'Waarom een kikker in je logo?' In het kort: * Hij herinnert me aan een heel fijn schooljaar waarin ik héél véél leerde. * Een kikker maakt een hele transformatie door tijdens zijn leven. * Een kikker springt van blad naar blad en bekijkt alles langs verschillende kanten. * Als krachtdier zegt hij dat je even rustig mag afwachten voor je een sprong waagt, je hebt alles al in je dus voel en ga dan...

Laad jij je batterijen in je klas ook weer op? Wil je graag positief de dag doorkomen zonder de hele tijd agent te moeten spelen? Wil je zeggen wat er goed gaat in plaats van zeuren over wat anders kan? Merk je dat je na verloop van tijd toch weer in dezelfde valkuilen (zeuren, vingertje, ...) trapt en wil je dit graag anders? Sluit aan bij een GlunderGroeiGroep. Ik leer je tips en tricks, direct toepasbaar, niet moeilijk en door een maandelijkse reminder valkuil-proof! Voor info, mail me!

Voor mij is er vakantie (de dagen dat er geen school is) en er is verlof (de dagen dat we zelf weg zijn, op vakantie of op verlof zeg maar) De gewone vakantiedagen vind ik soms moeilijk ... want, wat moet ik doen nu het hele schoolgebeuren weg valt. Dus in juli neem ik bewust afscheid van het afgelopen schooljaar. Ik mijmer over wat goed ging, waar we plezier in hadden, waarin ik (en de kids) gegroeid ben, wat ik wil meenemen naar volgend schooljaar enzovoorts. Vanaf 1 augustus is het dolle pret

Op regelmatige basis samenkomen met gelijkgestemden om onszelf te herinneren aan alle mooie en fijne kanten van onze job. Bekentenis: ik vergeet ze af en toe wel eens: die mooie kanten van mijn job. Dan ga volledig op in mijn ToDo-lijstje en beslommeringen van de dag. Op elke bijscholing/vorming geniet ik van de positiviteit, de energie en de boost die ik krijg om met gelijkgestemden te leren en na te denken. Dit dus ... een half jaar lang ... aangevuld met werkvormen voor jou én voor je klas.

Ik las daarstraks een berichtje van een mama op facebook. Ze maakt zich ongerust want dochterlief had last gehad van faalangst tijdens een examen en het tweede deel liep (natuurlijk) niet meer zo goed. Ook voor de nog op handen zijnde examens wordt gevreesd. Heel begrijpelijk en ... jammer genoeg zijn ze niet alleen. Niet alleen deze mama maakt zich ongerust en niet alleen deze jongedame heeft er last van. Telkens opnieuw lees ik de vraag ‘Wat kunnen we doen?’ Op de website kan je onder het...