3 snelle tips om je kind naar dromenland te brengen.

Tip 1: doe even een babbeltje ...

Gebruik hiervoor wat je in huis hebt.

Zelf gebruik ik graag de karweikaartjes van Schatgravers.

Een 'standaardvraag' kan natuurlijk ook. 

'Wat was het grappigste dat er vandaag gebeurd is?'

'Welk moment vond je vandaag bijzonder?'

...

Voor de karweikaartjes:
Trek gewoon ('gewoon' is voor mij: sorteer ze eerst voor: welke vind je zelf fijn om te doen, welke zijn geschikt zo vlak voor het slapengaan) één of twee kaartjes uit de stapel van de karweikaartjes en neem deze mee in de slaapkamer.

Laat je kind al lekker 'nestelen' in bed en ga even gezellig erbij zitten. 
Lees het karweikaartje voor en laat het beantwoorden door je kind. 

Tip 2: Voetjes masseren

* foto van een massage-oefening uit 'Stop de tijd en kom tot rust' 

Uitgeverij Averbode. 

Auteur: Vicky Nuyts

Laat je kind lekker gaan liggen.
Spreek af dat je na het masseren niets meer zegt maar stilletjes naar beneden gaat.
Start met rechter voet, de linker stop je een lekker warm in. Maak eerst even contact met de voet door hem gewoon even vast te houden. Wrijf, aai en knijp zachtjes over heel de voet. Doe wat je handen je ingeven. Vertrouw op je gevoel... wil niet de perfecte massage geven maar maak contact en verbinding.  Stop wanneer je vingers moe zijn of het lang genoeg geduurd heeft. Leg de voet zachtjes neer en stop hem goed in het deken in. Neem dan de linker voet onder het deken uit en doe ongeveer hetzelfde wrijf, aai en knijpwerk. Rond na een tijdje zachtjes af door hem weer onder het deken in te stoppen. 

Neem nu beide voeten even vast boven de dekens. Zorg dat je handen zeker voelbaar zijn, knijp zachtjes als dat nodig is. Laat dan zachtjes aan de druk minder worden tot je handen alleen nog maar het deken aanraken. Trek dan je handen zachtjes terg... en verdwijn stilletjes uit de kamer ;-)

Slaap zacht ...


Tip 3: Stop je kind lekker in.

Ligt je kind lekker in bed?
Ga het dan lekker instoppen.
Wrijf zachtjes over het hoofd vertrekkend van het midden naar de oren. Begin bovenaan aan het hoofd en 'werk' rustig hand voor hand naar onder: ga over de nek, de schouders, buik en rug, benen ... tot aan de voeten. 

 

* Foto's zijn een massage oefening (ter inspiratie) uit 'Stop de tijd en kom tot rust'

Uitgegeven door Uitgeverij Averbode

Auteur: Vicky Nuyts


Cadeautip

Spreek af hoeveel tijd er naar het ritueel (babbelen, antwoorden, masseren, ...) gaat, hoeveel karweikaartjes jullie 'doen', hoe lang je masseert of hoeveel boeken je voorleest. Doe dit al in je living zodat je kind weet wat er gaat komen en laat je niet vermurwen ;-) 

... en weet:

JIJ bent de ouder, dus jij mag beslissen. Dat is het belangrijkste voordeel van ouder zijn :-) 

 

Ohja, vergeet niet te genieten van deze momenten want voor je het weet, zijn ze te oud en mag je niet meer mee naar boven om hen in te stoppen.

#ikbeneenpubermamanu.

Reactie schrijven

Commentaren: 0