Voor leerkrachten

Onze leerlingen hebben recht op 1400 minuten leertijd per week. Hoeveel van deze tijd staan ze in de gang hun jas op te hangen of staan ze te dralen om weer binnen te komen? Jammer vond ik, dat er zoveel van deze lestijd ging aan het dralen in de gang. Dus ik zocht ... en vond een oplossing. Lees gerust verder.

Laad jij je batterijen in je klas ook weer op? Wil je graag positief de dag doorkomen zonder de hele tijd agent te moeten spelen? Wil je zeggen wat er goed gaat in plaats van zeuren over wat anders kan? Merk je dat je na verloop van tijd toch weer in dezelfde valkuilen (zeuren, vingertje, ...) trapt en wil je dit graag anders? Sluit aan bij een GlunderGroeiGroep. Ik leer je tips en tricks, direct toepasbaar, niet moeilijk en door een maandelijkse reminder valkuil-proof! Voor info, mail me!

Voor mij is er vakantie (de dagen dat er geen school is) en er is verlof (de dagen dat we zelf weg zijn, op vakantie of op verlof zeg maar) De gewone vakantiedagen vind ik soms moeilijk ... want, wat moet ik doen nu het hele schoolgebeuren weg valt. Dus in juli neem ik bewust afscheid van het afgelopen schooljaar. Ik mijmer over wat goed ging, waar we plezier in hadden, waarin ik (en de kids) gegroeid ben, wat ik wil meenemen naar volgend schooljaar enzovoorts. Vanaf 1 augustus is het dolle pret

Op regelmatige basis samenkomen met gelijkgestemden om onszelf te herinneren aan alle mooie en fijne kanten van onze job. Bekentenis: ik vergeet ze af en toe wel eens: die mooie kanten van mijn job. Dan ga volledig op in mijn ToDo-lijstje en beslommeringen van de dag. Op elke bijscholing/vorming geniet ik van de positiviteit, de energie en de boost die ik krijg om met gelijkgestemden te leren en na te denken. Dit dus ... een half jaar lang ... aangevuld met werkvormen voor jou én voor je klas.