Glunderen

 

Glunderen volgens Van Dale:

glun.de.ren (glunderde, heeft geglunderd) 

1. opgewekt kijken

2. stralend kijken

 

Glunderen volgens mij:

 

Een toestand waarin je je kan bevinden. Je beseft niet altijd zelf wanneer je glundert. Het glunderen is te zien in je ogen, daarin kunnen anderen 'glunders - sprankeltjes' zien. Het gebeurt vanzelf, van binnenuit. Je kan het niet forceren, nadoen of 'neppen/faken'.

Mijn Glunder-Missie

Ik wil graag een 'Glunder-bom' laten vallen in het onderwijs.
Zodat leerkrachten glunderend les durven, kunnen en mogen geven.

Dat kinderen glunderend les kunnen volgen, zelf ook glunderend kunnen/mogen leren en leven.
Dat zowel de leerkrachten als de leerlingen weten wat ze nodig hebben om te glunderen én dat ze dit kunnen zorgen voor zichzelf, in respect met de anderen van hun groep en/of school.

Vicky als GlunderSpecialist

Vanaf het begin van mijn onderwijscarriére had ik een missie.

Ik voelde het in elke vezel van mijn lijf. Maar hoe ik het in de klas in de praktijk kon brengen, dat wist ik niet.

Al jong voelde ik aan dat kinderen zich goed moeten voelen, voor ze in staat zijn om te kunnen leren.

Vaak zat ik vol frustratie te denken hoe ik dat in hemelsnaam in mijn klas kon brengen. Ik had immers maar twee handen en maar één hoofd. Dus tijd voor al die verhalen, beren op hun weg of steentjes in hun schoen, had ik toen geen tijd want ... de lessen moesten gezien, de blaadjes moesten worden ingevuld.

 

Tot in 2012 alles veranderde door een burn-out. Pas toen begon ik het van de daken te schreeuwen:

dit mocht geen enkel kind later overkomen! Het was onze taak als leerkracht (vond en vind ik) om dit zoveel mogelijk te voorkomen.  

Helaas is er tijdens een schooldag, waarin héél veel tijd gaat naar het ontwikkelen van het hoofd, weinig tijd over voor het ontwikkelen en ontdekken van het hart.

Laat net dat laatste mijn talent zijn. 

Samen onderzoeken we wat jou jou maakt. Wat je hart fluistert (dus wat jij graag wil doen), wat je uil kwettert, hoe sterk je olifant is in het dragen van lastige dingen en hoe eigenwijs je kat is.
Dat is wat ik doe als GlunderSpecialist en ACT-therapeut: we gaan je balans herstellen:

Je leert luisteren naar dat wat je hart fluistert terwijl je moedig de lastige dingen des levens draagt, kiest of je luistert naar dat uilengekwetter terwijl je kat je leert kijken naar je eigen-wijze manier om dingen te doen.