Kinderyoga in een notendop ...

Peuteryoga

Aan de hand van een avontuur bewegen we. Omdat we een natuurlijke interesse hebben voor dieren, doen we vaak dieren na. Tussen de houdingen door maken we tijd om stil te vallen. We masseren ons zelf of elkaar. We luisteren soms naar een verhaaltje en dan gaan we weer verder ... op avondtuur.

Peuter- en kleuteryoga typeert zich door de snelle afwisseling tussen beweging en stil vallen.

Kinderyoga

We gaan ook op avontuur! Al zoeken we het wat verder dan thuis: we gaan naar de maan, het oerwoud, ...

De houdingen worden moeilijker en we gaan al eens een uitdaging aan. 

Ook hier is er een fijne afwisseling tussen actie en rust. We houden ervan om te masseren en te genieten van een verhaal.

Soms maken we een tekening waarbij het resultaat niet belangrijk is maar wel het gevoel dat ik tijdens het tekenen had. Het proces is belangrijk:  welk geluid maakte mijn krijtje op  mijn blad? Welke lijnen komen er te voorschijn? En wat kan ik er in zien? 

Tieneryoga

De avonturen laten we achter ons maar toch houden we nog van spelen, lachen en giechelen. Tieneryoga is iets rustiger dan kinderyoga:  de houdingen duren iets lager en er is meer aandacht voor ontspanning: masseren, een visualisatie en relaxatie zijn onmisbaar tijdens een tieneryogales. Ook tekenen we langer en uitgebreider. We genieten van de rust en ontspanning. Dit hebben tieners nodig, zeker in de drukke dagen van vandaag.

Ontprikkelen is de boodschap. Luisteren en voelen naar onze ademhaling is niet altijd makkelijk maar het helpt ons als we dit vaak oefenen. Ook na de yogalessen, tijdens een toets of spreekbeurt.


Wil je graag weten of kinderyoga iets kan betekenen voor jou of je kind?

Neem vrijblijvend contact op om al je vragen te bespreken.